maanantai 21. kesäkuuta 2010Tässä minun tuleva torkkupeittoni... Lankana on Vuorelma Veto, valkoinen, 84% villaa ja 15% polyamidia. Langat myydään vyyhtinä, joten lapsetkin ovat joutuneet pitämään vyyhtiä käsissään. Ensi kertaa sitä tehdessään, kumpikin katteli muikkuna, että äiti, mitäs tämä on.. :) Kerroin heille, että ennen kaikki langat olivat sillä tavoin ja minäkin sain aina äidilleni tai mummulleni pitää vyyhteä. .. entäpäs se ranneliike, että lanka kulkee sujuvasti kerijälle... On pitäny muutaman kerran konahtaa, että koitas nyt liikauttaa sitä rannettasi.
Ohje löytyy kesä Novitasta, siinä se oli tehty valkoisesta ja violetistä, muttakun toi valkoinen valtaa huushollia, niin oli ihan pakottava tarve tehä koko peitto valkoisesta. Ensimmäiseen tilkkuun kului kokonainen tunti aikaa. Nyt pala tulee vartissa ja toi on siitä kiva malli, että se liitetään samalla edellisiin paloihin. Kuten huomaatte, langapäitä on ihan kiitettävästi!!! Olen yrittänyt niitä aina muutaman päätellä, ettei sitten kaikkia tartteis yhtä aikaa tehä.. Kyllä aina neuloo ja virkkaa noita juttuja, mutta se loppuhommeleitten teko ei oo aina niin kivaa. :))
Meillä onkin loppuviikosta häät tiedossa. Joten ropponen tulille ja kohti takamaita. Eli tässä vaiheessa toivotan kaikille Aurinkoista ja ihanaa Juhannusta!!

2 kommenttia:

 1. Tulee varmasti kiva peitto. Vähän erilainen, noita kun yleensä näkyy lähinnä isoäidin tilkuista tehtynä. Mukavaa jussia!

  VastaaPoista
 2. Kyllä valkoinen onkin paras väri torkkupeittoon.Ihanan raikas peitosta tulee.

  Oletpa saanut paljon sitä jo tehtyä.Minkä kokoista meinasit tehdä.

  Luulin jo ettei mitään lankaa ole enään vyyhdellä.Itse olin lapsena usein pitämässä vyyhteä,kun mummo keri lankaa.ja olen myös itse kerinyt niin että vyyhti on tuoliselkänojan ympäri.

  Päättely on vihoviimeistä hommaa.En tykkää.

  Oikein ihanaista jussia.Toivotaan sitä aurinkoa.

  VastaaPoista